07-04-05

Ciambella all'uvetta (Rozijnencake)

Ingrediënten :
350 gr bloem - 200 gr suiker - 150 gr rozijnen - 60 gr boter - 1 zakje gist - 2 eetlepels melk - 3 eieren - poedersuiker

Bereiding :
Boter een tulbandvorm in.  Bestrooi met bloem en verwijder de overtollige bloem.
Week de rozijnen gedurende ca. 10 minuten in warm water.  Giet ze af, knijp ze goed uit en voeg twee lepels bloem toe om ze beter te drogen.
Meng de malse boter met de suiker tot een creme.  Voeg 3 eierdooiers toe en beetje bij beetje de bloem.  Doe er 2 - 3 lepels melk bij.
Meng voorzichtig de gist en de stijfgeklopte eiwitten bij samen met de rozijnen.
Giet het deeg in de tulbandvorm en bak ca. 30 minuten in een oven van 200°C.
Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

Buon appetito!

19:49 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.