24-04-05

Zuppa inglese

                                              

Ingrediënten : 6 eierdooiers - 6 lepels bloem - 6 lepels suiker - 7 glazen melk (ca. 1 liter) - 50 gr cacaopoeder - savoiardi (lange vingers) - Alchermeslikeur (kan je vervangen door Maraschino, maar dan mis je de felrode kleur) 

Bereiding :
Snijd de lange vingers in twee en houd ze apart. Scheid de eierdooiers van de eiwitten.   

                                                  

Meng de eierdooiers met de bloem en de suiker.  Voeg de koude melk glas per glas toe en meng goed dooreen.  Kook de creme in een antikleefpan. 

                   

Kook de creme, terwijl je blijft roeren, tot ze indikt. Neem een puddingvorm. Drenk de lange vingers in de likeur en bekleed de vorm hiermee.            

Als je de vorm met koekjes belegd hebt, giet je de creme tot halverwege de vorm.Leg nog in likeur gedrenkte koekjes bij.  Doe de cacao bij de rest van de creme.  Giet dit in de vorm tot hij vol is.             

                           

Bedek met nog een laag in likeur gedrenkte koekjes.  Giet er nog een klein glaasje likeur over. 

           

 Laat een dag rusten in de koelkast en haal een uur voor het opdienen uit de koelkast.  En dit is het resultaat!

Buon appetito!

Recept : Cookaround

20:42 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.