25-04-05

Zeppole

Zeppole is één naam voor verschillende gebakjes. Soms bedoelt men hiermee gefrituurde ringen (een soort oliebollen), maar soms ook deze soezen :

Ingrediënten :
260 gr witte bloem - 50 gr boter - 50 gr suiker - wat poedergist - 1 zakje vanillesuiker - 12 kersen op siroop - frituurolie - 1 ei - zout
Voor de pattiseriecreme : 2,5 dl melk - 3 eierdooiers - 60 gr suiker - 20 gr witte bloem - 1 stukje citroenschil - 1 vanillestokje

Bereiding :
Maak eerst de banketbakkersroom : Kook de melk met de citroenschil en het vanillestokje.
Klop de eierdooiers los met de suiker tot je een schuimige massa hebt. Voeg de bloem toe en meng goed dooreen met een houten lepel.
Haal het vanillestokje en de citroenschil uit de melk en voeg die, beetje bij beetje, bij het mengsel. Blijf goed roeren.
Warm dit mengsel op een zacht vuurtje op. Blijf roeren tot het indikt en zorg ervoor dat het mengsel niet kookt.
Haal de pan van het vuur, laat afkoelen en roer regelmatig dooreen.
Dan maak je de zeppole : doe 250 gr bloem op een werkvlak. Maak een kuiltje in het midden. Doe de gist daarin, samen met het ei, de suiker, de boter in stukjes en een heel klein beetje zout.
Meng alle ingrediënten goed dooreen tot je een glad deeg hebt.
Maak er bolletjes van (ca. 12 stuks) en laat rusten op een met bloem bestrooid werkvlak.
Warm de olie op en frituur de zeppole, met enkele tegelijk, tot ze een gelijkmatige kleur hebben. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Versier met de banketbakkersroom en de kersen en dien warm op.

Buon appetito!

10:24 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.