02-05-05

Cheesecake al limone (Kaastaart met citroen)

   
   Ingrediënten :  250 gr droge koekjes - 125 gr boter - 500 gr verse kaas (type Philadelphia) - 90 gr suiker - 3 koffielepels citroenschil - het sap van een citroen - 2 eieren.
Voor de versiering : frambozenjam

  Plet de koekjes heel fijn.  Smelt de boter au bain marie en voeg ze bij de koekjes.  Meng goed dooreen tot je een homogeen mengsel hebt.
Beboter een springvorm van 20 cm en bekleed met bakpapier (De boter dient om het bakpapier stevig aan de randen vast te hechten.) Giet een beetje van het koekjesmengsel in de vorm.  Druk stevig aan.
Zet de vorm ca. 30 minuten in de koekast zodat de bodem hard wordt.  Ondertussen warm je de oven voor op 160°C.

   

 Dan maak je de vulling :  Doe de kaas in een grote kom.  Voeg er de suiker bij, de citroenschil en het citroensap en meng goed dooreen.

Klop de eieren lichtjes op.
   
   Doe er één voor één de eieren bij.   Meng alles goed dooreen, zodat je een homogeen mengsel krijgt.
   
   Haal de vorm uit de koelkast.    Vul met het kaasmengsel.
   
   Zet de vorm in de oven gedurende 50 minuten.. Zet de taart, in de vorm, in de koelkast, zodat ze hard wordt.  Na ca. 6 uur kan je ze uit de koelkast halen en bestrijken met frambozenjam.
   
   

Buon appetito!

 

Recept : Cookaround

12:39 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.