02-05-05

Torta di ciliege e mandorle (Taart met kersen en amandelen)

Ingrediënten :
300 gr kersen - 100 gr amandelen - 140 gr bloem - 1 koffielepel poedergist - 1 snuifje zout - 200 gr boter - 80 gr suiker - 3 grote eieren - poedersuiker - 1 geraspte citroenschil - 1 zakje vanillesuiker

Bereiding :
Ontpit de kersen en houd het sap apart.
Hak de amandelen fijn en voeg ze bij de bloem, de gist, het zout, de vanillesuiker en de geraspte citroenschil.
Klop de boter schuimig met de suiker.  Voeg één voor één de eierdooiers toe en klop goed dooreen.
Voeg de bloem toe en eventueel het kersensap.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het mengsel.
Boter een bakvorm van 22 cm in en bekleed met bakpapier.  Giet het mengsel hierin.  Leg de kersen erop en duw ze lichtjes in.
Bak 40 minuten in een oven van 190°C.  Bestrooi met poedersuiker.

Buon appetito !

Recept : Zia Angie

09:16 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.