28-05-05

Fragole in macedonia (Aardbeien in fruitsla)

Klassieke fruitsla met citroen
Ingrediënten :
800 gr aardbeien - 1 citroen - 2 (of 3) lepels suiker
Was en snijd de aardbeien.  Bestrooi ze met de suiker.  Besprenkel met het citroensap en meng voorzichtig.  Laat minstens 1 uur rusten in de koelkast.

met azijn
Ingrediënten : zoals hierboven, maar in plaats van citroen gebruik je 1 lepel azijn.  Perfekt als je geen citroen in huis hebt.  We gebruiken minder azijn dan citroen omdat de smaak meer uitgesproken is.

met balsamicoazijn
Ingrediënten : zoals hierboven, maar in plaats van citroensap gebruik je 1 lepel balsamicoazijn.
Zo op te dienen of met een lepel room.

met sinaasappel
Ingrediënten : zoals hierboven, maar in plaats van citroensap gebruik je het sap (en eveventueel de geraspte schil) van een sinaasappel.

met likeurwijn
Ingrediënten : zoals hierboven, maar in plaats van het citroensap gebruik je een half glas leikeurwijn (porto, vino santo...)

met rode wijn
Ingrediënten : zoals hierboven, maar in plaats van citroensap gebruik je 1 glas rode wijn.  Je kan eventueel ook vin brulé gebruiken : Verwarm de wijn met citroenschil, kaneel en een kruidnagel en flambeer.  Laat afkoelen vooraleer over de aardbeien te gieten.

met slagroom (voor de grootste lekkerbekken)
Ingrediënten : zoals hierboven, maar zonder citroensap.  Meng gewoon de gewassen en gesneden aardbeien met de suiker.  Laat wat rusten.  Dien op met slagroom.

Buon appetito!

Recept : Cucina con me.

20:05 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.