30-05-05

Torta al cioccolato e fragole (Chocoladetaart met aardbeien)

Ingrediënten :
3 eieren - 150 gr suiker - 100 gr chocolade - 100 gr witte bloem - 300 gr aardbeien - 6 blaadjes gelatine - 300 ml room
Voor de versiering : 200 gr aardbeien - 100 gr chocolade

Bereiding :
Klop de eieren los met 3 lepels water en 70 gr suiker, tot je een schuimig mengsel hebt.
Smelt de chocolade au bain marie en voeg dit bij het mengsel.  Zeef de bloem eronder.  Meng goed en giet het mengsel in een springvorm van 24 cm.  Bak 20 - 25 minuten op 170°C.
Laat het gebak afkoelen.  Snijd de taart horizontaal doormidden en leg de eerste laag in de springvorm.
Maak de vulling : Plet de aardbeien met een vork.  Voeg er de rest van de suiker en de geweekte en uitgeknepen gelatine aan toe. (Los de gelatine eerst op in een klein beetje warm water of warme room.) Klop de room op en voeg die bij de aardbeien.
Giet de helft van dit mengsel op de taart.  Leg er de bovenste schijf van de taart op en strijk er de rest van de creme op.
Zet de taart minstens 3 uur in de koelkast.
Versier met de overgehouden aardbeien en stukjes chocolade.

 

Buon appetito!

Recept : Cookaround

15:28 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.