31-05-05

Bavarese alle fragole (Aardbeienbavarois)

Ingrediënten :
300 gr aardbeien - 120 gr suiker - 4 eierdooiers - 2 glazen melk - 1 zakje vanillesuiker - 8 gr gelatineblaadjes - 200 ml room

Bereiding :
Klop de eierdooiers los met de suiker en vanille.  Voeg de melk toe en meng goed dooreen.
Zet op het vuur en terwijl je blijft roeren, laat je de creme wat indikken.
Week de gelatine in koud water.  Knijp ze uit.  Leg ze in een kom en giet er geleidelijk de warme creme bij.
Laat afkoelen en roer er dan de opgeklopte room onder.
Doe 1/4 van het mengsel in een vorm.  Zet 30 minuten in de koelkast.  Leg er aardbeien op.  Doe er nog 1/4 van het mengsel over.  Zet opnieuw 15 minuten in de koelkast.
Ga zo verder tot alle creme opgebruikt is.
Zet het geheel nu 4 - 5 uur in de koelkast.
Leg er een bord op.  Keer het geheel om en versier met aardbeien en muntblaadjes.

Buon appetito !

Recept : Zia Cecilia

13:22 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.