31-05-05

Mousse con fragole alla crema (Aardbeimousse met creme)

Ingrediënten :
250 gr aardbeien - 100 gr suiker - 1 ei en 1 eierdooier - 1,8 dl melk - een beetje zoete witte wijn - 1 vanillestokje

Bereiding :
Was de aardbeien.  Snijd ze in stukjes en kook ze enkele minuten op een middelmatig vuur met de wijn.  Haal van het vuur en mix ze.
Doe 50 gr suiker in een pannetje.  Doe er 2 lepels water bij en laat 3 minuten koken.
Klop het eiwit tot sneeuw en voeg de kokende siroop toe.  Blijf kloppen tot het volume verdubbeld is.
Laat afkoelen.  Voeg de aardbeipuree toe en zet enkele uren in de koelkast.
Warm de melk op en doe er het vanillestokje bij.
Klop de eierdooiers los met de rest van de suiker en voeg de gefilterde melk toe.  Laat de saus inkoken op een zacht vuur.
Laat afkoelen.
Leg een spiegel van de creme op individuele bordjes. Maak van de aardbeimousse bolletjes of "quenelles" met 2 lepels. Leg op elk bord 2 bolletjes en versier met aardbeien.

ReceptPunto CR

13:00 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.