31-05-05

Torta di cuore alle fragole (Hartentaart met aardbeien)

   

  Ingrediënten : 1 pan di spagna - 300 gr aardbeien - 5 dl licht gesuikerde slagroom - rode kleurstof

Snijd de pan di spagna horizontaal doormidden.  Leg een laag slagroom op de onderste helft.  Leg er de aardbeien op en de bovenste schijf pan di spagna.

      Versier met toefjes slagroom.  Doe wat rode kleurstof bij de rest van de room en werk verder af met roze slagroom.

 

Buon appetito!

Recept : Cookaround

21:01 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Coppa di crema alle fragole (Aardbeiencreme)

Ingrediënten :
500 gr aardbeien - 2 lepels suiker - 1 lepel citroensap - 4 lange vingers
Voor de creme : 300 ml melk - 1 groot ei - 1 lepel bloem - 1 lepel suiker - geraspte schil en sap van een citroen

Bereiding :
Maak eerst de creme. Warm de melk met citroenschil op, tot ze bijna kookt.
Klop de eieren los met de suiker en de bloem. Giet dit mengsel op de melk. Roer goed dooreen. Blijf roeren tot de creme indikt. Laat afkoelen.
Was de aardbeien (Houd er 8 over). Halveer ze en doe ze in een pannetje met het citroensap, de suiker en 3 - 4 lepels water. Kook op een zacht vuurtje tot de aardbeien uiteenvallen en het mengsel de dikte van een siroop krijgt.
Breek de lange vingers in stukjes. Doop ze in de siroop en bedek de bodem van 4 vormpjes ermee. Snijd de overgebleven aardbeien in schijfjes. Leg een deel op de lange vingers en bedek met de creme.
Giet er nog wat siroop over en versier met nog wat aardbeien.

ReceptPunto CR

20:32 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Dolce di fragole (Aardbeientaart)

Ingrediënten :
1 pan di spagna - 350 gr aardbeien - 150 gr ricotta - 50 gr suiker - 1 zakje vanillesuiker - poedersuiker

Bereiding :
Was de aardbeien en snijd ze in stukjes.  Bestrooi met 20 gr suiker en laat een half uurtje rusten in de koelkast.
Meng de ricotta met de rest van de suiker en de vanillesuiker.
Snijd de biscuit horizontaal in twee.  Strijk de ricotta op de onderste helft.  Leg de helft van de aardbeien erop.  Leg de bovenste schijf pan di spagna erop en versier met de rest van de aardbeien.  Bestrooi met poedersuiker.

Buon appetito!

20:16 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bavarese alle fragole (Aardbeienbavarois)

Ingrediënten :
300 gr aardbeien - 120 gr suiker - 4 eierdooiers - 2 glazen melk - 1 zakje vanillesuiker - 8 gr gelatineblaadjes - 200 ml room

Bereiding :
Klop de eierdooiers los met de suiker en vanille.  Voeg de melk toe en meng goed dooreen.
Zet op het vuur en terwijl je blijft roeren, laat je de creme wat indikken.
Week de gelatine in koud water.  Knijp ze uit.  Leg ze in een kom en giet er geleidelijk de warme creme bij.
Laat afkoelen en roer er dan de opgeklopte room onder.
Doe 1/4 van het mengsel in een vorm.  Zet 30 minuten in de koelkast.  Leg er aardbeien op.  Doe er nog 1/4 van het mengsel over.  Zet opnieuw 15 minuten in de koelkast.
Ga zo verder tot alle creme opgebruikt is.
Zet het geheel nu 4 - 5 uur in de koelkast.
Leg er een bord op.  Keer het geheel om en versier met aardbeien en muntblaadjes.

Buon appetito !

Recept : Zia Cecilia

13:22 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mousse con fragole alla crema (Aardbeimousse met creme)

Ingrediënten :
250 gr aardbeien - 100 gr suiker - 1 ei en 1 eierdooier - 1,8 dl melk - een beetje zoete witte wijn - 1 vanillestokje

Bereiding :
Was de aardbeien.  Snijd ze in stukjes en kook ze enkele minuten op een middelmatig vuur met de wijn.  Haal van het vuur en mix ze.
Doe 50 gr suiker in een pannetje.  Doe er 2 lepels water bij en laat 3 minuten koken.
Klop het eiwit tot sneeuw en voeg de kokende siroop toe.  Blijf kloppen tot het volume verdubbeld is.
Laat afkoelen.  Voeg de aardbeipuree toe en zet enkele uren in de koelkast.
Warm de melk op en doe er het vanillestokje bij.
Klop de eierdooiers los met de rest van de suiker en voeg de gefilterde melk toe.  Laat de saus inkoken op een zacht vuur.
Laat afkoelen.
Leg een spiegel van de creme op individuele bordjes. Maak van de aardbeimousse bolletjes of "quenelles" met 2 lepels. Leg op elk bord 2 bolletjes en versier met aardbeien.

ReceptPunto CR

13:00 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-05-05

Torta al cioccolato e fragole (Chocoladetaart met aardbeien)

Ingrediënten :
3 eieren - 150 gr suiker - 100 gr chocolade - 100 gr witte bloem - 300 gr aardbeien - 6 blaadjes gelatine - 300 ml room
Voor de versiering : 200 gr aardbeien - 100 gr chocolade

Bereiding :
Klop de eieren los met 3 lepels water en 70 gr suiker, tot je een schuimig mengsel hebt.
Smelt de chocolade au bain marie en voeg dit bij het mengsel.  Zeef de bloem eronder.  Meng goed en giet het mengsel in een springvorm van 24 cm.  Bak 20 - 25 minuten op 170°C.
Laat het gebak afkoelen.  Snijd de taart horizontaal doormidden en leg de eerste laag in de springvorm.
Maak de vulling : Plet de aardbeien met een vork.  Voeg er de rest van de suiker en de geweekte en uitgeknepen gelatine aan toe. (Los de gelatine eerst op in een klein beetje warm water of warme room.) Klop de room op en voeg die bij de aardbeien.
Giet de helft van dit mengsel op de taart.  Leg er de bovenste schijf van de taart op en strijk er de rest van de creme op.
Zet de taart minstens 3 uur in de koelkast.
Versier met de overgehouden aardbeien en stukjes chocolade.

 

Buon appetito!

Recept : Cookaround

15:28 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Fragole in vino bianco (Aardbeien in witte wijn)

Ingrediënten :
500 gr aardbeien - 3 dl droge witte wijn - 2 eetlepels suiker - 1 eetlepel citroensap - 1 eetlepel grappa

Bereiding :
Was de aardbeien.
Meng de witte wijn met de grappa, het citroensap en de suiker.  Voeg de aardbeien toe.
Dek de kom af en zet 1 uur in de koelkast.  Roer regelmatig om.
Verdeel de aardbeien over 4 schaaltjes en giet de wijn erbij.

Buon appetito!

15:07 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bavarese alle fragole e melone (Bavarois met aardbeien en meloen)

  Ingrediënten :
250 gr aardbeien - 130 gr suiker - 15 gr gelatine - 200 ml room - 5 schijven meloen - enkele blaadjes munt
Bereiding :
Leg de gelatine 10 minuten in koud water.
Los de suiker op in 250 ml water.  Breng aan de kook.  Haal van het vuur en laat wat afkoelen. Knijp de gelatine uit en los ze op in het water.

 
   
Maak de aardbeien schoon.  Houd er 5 apart en plet de andere.
Klop de room niet al te stijf op.  Voeg de gemixte aardbeien toe en de helft van de suikersiroop.

 
   
 Doe het mengsel in de bavaroisvormpjes en zet 2 uur in de koelkast.
Schil de meloen en snijd ze in stukjes.

 
   
Snijd ook de aardbeien in stukjes. Verdeel het fruit over de vormpjes.  (Houd enkele stukjes over voor de versiering).  Giet er de rest van de siroop, aangelengd met 100 ml water, over en laat nog een uur rusten in de koelkast.
Vooraleer op te dienen,  draai je de vormpjes om op een bord en versiert met aardbeien, meloen en enkele blaadjes munt.

 

Buon appetito!

Recept : Gennarino

14:54 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-05-05

Fragole in macedonia (Aardbeien in fruitsla)

Klassieke fruitsla met citroen
Ingrediënten :
800 gr aardbeien - 1 citroen - 2 (of 3) lepels suiker
Was en snijd de aardbeien.  Bestrooi ze met de suiker.  Besprenkel met het citroensap en meng voorzichtig.  Laat minstens 1 uur rusten in de koelkast.

met azijn
Ingrediënten : zoals hierboven, maar in plaats van citroen gebruik je 1 lepel azijn.  Perfekt als je geen citroen in huis hebt.  We gebruiken minder azijn dan citroen omdat de smaak meer uitgesproken is.

met balsamicoazijn
Ingrediënten : zoals hierboven, maar in plaats van citroensap gebruik je 1 lepel balsamicoazijn.
Zo op te dienen of met een lepel room.

met sinaasappel
Ingrediënten : zoals hierboven, maar in plaats van citroensap gebruik je het sap (en eveventueel de geraspte schil) van een sinaasappel.

met likeurwijn
Ingrediënten : zoals hierboven, maar in plaats van het citroensap gebruik je een half glas leikeurwijn (porto, vino santo...)

met rode wijn
Ingrediënten : zoals hierboven, maar in plaats van citroensap gebruik je 1 glas rode wijn.  Je kan eventueel ook vin brulé gebruiken : Verwarm de wijn met citroenschil, kaneel en een kruidnagel en flambeer.  Laat afkoelen vooraleer over de aardbeien te gieten.

met slagroom (voor de grootste lekkerbekken)
Ingrediënten : zoals hierboven, maar zonder citroensap.  Meng gewoon de gewassen en gesneden aardbeien met de suiker.  Laat wat rusten.  Dien op met slagroom.

Buon appetito!

Recept : Cucina con me.

20:05 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-05-05

Cheesecake al limone (Kaastaart met citroen)

   
   Ingrediënten :  250 gr droge koekjes - 125 gr boter - 500 gr verse kaas (type Philadelphia) - 90 gr suiker - 3 koffielepels citroenschil - het sap van een citroen - 2 eieren.
Voor de versiering : frambozenjam

  Plet de koekjes heel fijn.  Smelt de boter au bain marie en voeg ze bij de koekjes.  Meng goed dooreen tot je een homogeen mengsel hebt.
Beboter een springvorm van 20 cm en bekleed met bakpapier (De boter dient om het bakpapier stevig aan de randen vast te hechten.) Giet een beetje van het koekjesmengsel in de vorm.  Druk stevig aan.
Zet de vorm ca. 30 minuten in de koekast zodat de bodem hard wordt.  Ondertussen warm je de oven voor op 160°C.

   

 Dan maak je de vulling :  Doe de kaas in een grote kom.  Voeg er de suiker bij, de citroenschil en het citroensap en meng goed dooreen.

Klop de eieren lichtjes op.
   
   Doe er één voor één de eieren bij.   Meng alles goed dooreen, zodat je een homogeen mengsel krijgt.
   
   Haal de vorm uit de koelkast.    Vul met het kaasmengsel.
   
   Zet de vorm in de oven gedurende 50 minuten.. Zet de taart, in de vorm, in de koelkast, zodat ze hard wordt.  Na ca. 6 uur kan je ze uit de koelkast halen en bestrijken met frambozenjam.
   
   

Buon appetito!

 

Recept : Cookaround

12:39 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Torta di ciliege e mandorle (Taart met kersen en amandelen)

Ingrediënten :
300 gr kersen - 100 gr amandelen - 140 gr bloem - 1 koffielepel poedergist - 1 snuifje zout - 200 gr boter - 80 gr suiker - 3 grote eieren - poedersuiker - 1 geraspte citroenschil - 1 zakje vanillesuiker

Bereiding :
Ontpit de kersen en houd het sap apart.
Hak de amandelen fijn en voeg ze bij de bloem, de gist, het zout, de vanillesuiker en de geraspte citroenschil.
Klop de boter schuimig met de suiker.  Voeg één voor één de eierdooiers toe en klop goed dooreen.
Voeg de bloem toe en eventueel het kersensap.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het mengsel.
Boter een bakvorm van 22 cm in en bekleed met bakpapier.  Giet het mengsel hierin.  Leg de kersen erop en duw ze lichtjes in.
Bak 40 minuten in een oven van 190°C.  Bestrooi met poedersuiker.

Buon appetito !

Recept : Zia Angie

09:16 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |